Warning: Use of undefined constant menu - assumed 'menu' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/a/e/svale-gaarden.dk/httpd.www/config.php on line 91 Svalegaarden
 
Forside
Nyheder
Præsentation
Garpur
Hraunar
Brá
Esja
Hvatning
Iðunn
Mjállhvít
Síða
Salgsheste
Kontakt

Hekla fra Svalegården DK2010200000

 

Hekla er et livsstykke uden lige :-) Hun er den store drøm om at få et hoppeføl efter Katla, så hun kan leve videre på Stutteriet i form af et smukt afkom!

Katla fik et afkom i 2007 og det tog meget hårdt på hende og hun blev tynd og halt. Hun stod derefter ved 3 forskellige hingste i 1½ år og vi havde egentlig besluttet at hun så skulle herfra hvis hun ikke var blevet drægtig igen i slutningen af 2008. Men lige som vi havde sagt det tog hun pludselig 100 kg på og struttede af energi og livsglæde og haltheden forsvandt. Så satte vi hende i 2009, som et lille forsøg, sammen med 3-årige Hraunar - og sørme så efter 3 uger var der bingo!

Lige fra starten af drægtigheden har vi 'joket' lidt med bestillingen på den lille lyse-musede Hekla, da vi ikke tænkte at vi kunne være så heldige IGEN, men sørme jo om der ikke kommer den lækreste lille hoppe ud! Katla er nu 25 år gammel og vi sætter hende da ind til Garpur, men bliver hun ikke drægtig skal hun bare have lov at komme på pension :-)

Hekla har et dejligt temperament og Katla har allerede svært ved at styre den lille vildbasse! Navnet har været helt klart fra starten, for hvad andet kan Katlas føl hedde :-)

Hekla er musegrå. Vi har fået lavet en farvetest på hende og hun er Ee Dd, så hun er heterozygot for både sort og blak. Hun vil kunne lave røde, sorte, rødblak og musegrå føl.

 

 


Smukke Hekla 2 dage :-)